Jente

Ik vond veel vakken interessant op de middelbare school en heb een brede interesse. Ik vond het lastig om te bepalen waar mijn passie lag. Hierdoor bleek een studie vinden een hele uitdaging. Er zijn zoveel opties. Door het maken van een studiekeuzetest, opdrachten en een paar gesprekken ben ik erachter gekomen dat Media and Culture de studie is voor mij. Ik ben erg blij met deze keuze en voel me op mijn plek!

18 jaar - Media en Cultuur - Universiteit Utrecht
Carlijn

Na lang twijfelen in de derde ben ik N&G en N&T gaan doen, om mijn opties zoveel mogelijk open te houden. Het kiezen van een studie vond ik ook lastig. Ik ben denk ik bij zo ongeveer elke open dag geweest. Dat mijn pakket zo breed was, maakte de keuze eigenlijk alleen maar lastiger. Vanuit school kreeg ik weinig hulp. Uiteindelijk heeft het studiekeuzetraject van Studie-wijzer mij enorm geholpen. Na testen, gesprekken met familie en vrienden en na veel nadenken, heb ik gekozen voor Psychologie. Achteraf een logische keuze, want het past perfect bij mij. Ik ben helemaal happy.

20 jaar – 2e jaar Psychologie - Universiteit Utrecht
Tim

Ik wilde altijd al Games gaan studeren. Toen ik eenmaal die studie volgde, merkte ik helaas al na een paar maanden dat ik het niet zo leuk vond om zoveel achter de computer te werken en alleen maar met games bezig te zijn. Toen wist ik het even niet meer. De gesprekken bij Studie-wijzer hebben mij geholpen bij het vinden van een andere studie. Nu doe ik Technische bedrijfskunde en dat bevalt heel goed. Deze brede studie past beter bij mijn ondernemende persoonlijkheid en bij mijn interesse voor techniek en management van bedrijven.

18 jaar - Technische Bedrijfskunde - Haagse Hogeschool
1 2