Over mij

Oneindige interesse in wat jongeren beweegt

Al meer dan 10 jaar werk ik als coach persoonlijke ontwikkeling bij de Game-opleiding van Breda University of Applied Sciences (BUas). Studenten komen bij mij met vragen over studiekeuze en loopbaan. Door mijn workshops en trainingen krijgen ze meer inzicht in hun talenten, interesses en vaardigheden. Het ontwikkelen van zelfsturend vermogen staat in mijn workshops centraal.

Het boeit me om te zien hoe jongeren zich ontwikkelen, keuzes maken en hun eigen weg vinden. Ik gun ze allemaal een studie of baan die bij ze past. Dit is mijn motivatie en de reden dat ik na de Leergang Psychologie van de Studiekiezer in 2018 ben gestart met Studie-wijzer. Ik ben bevoegd om studiekeuzetesten af te nemen en ben ingeschreven bij het BKA -register. Een leven lang leren is mij op het lijf geschreven en daarom investeer ik continu in bijscholing en intervisie. Op dit moment volg ik een Masteropleiding Toegepaste Psychologie voor professionals.

Ik coach veel verschillende jongeren, ook studiezoekers met autisme, ADD of ADHD. In de gesprekken die ik met alle studiekiezers heb stel ik veel vragen, ik luister aandachtig, daag ze uit en reik nieuwe invalshoeken aan. Ik krijg terug dat mijn werkwijze een fijne mix is van persoonlijk en professioneel. Zelf ben ik positief, open-minded en oplossingsgericht. Ik werk graag gestructureerd en efficiënt en vraag commitment van de jongeren die ik coach.

Als moeder van 3 tieners heb ik ook als ouder ervaring met het studiekeuzeproces.

Foto Yvette Schunselaar studie-wijzer breda bavel studiekeuzebegeleiding

Yvette Schunselaar